23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på MedTechNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Pas på campylobacter i danske kyllinger

Kyllinger er den største smittekilde til campylobacter. Sørg for at adskille kød og grøntsager under madlavningen.
* Campylobacter er en tarmbakterie. En infektion viser sig typisk ved diaré, ondt i maven, kvalme og opkastninger.

* Forekomsten er steget, og campylobacter er i dag den almindeligste årsag til fødevarebåren infektion.

* Campylobacter findes i næste alle dyrearter og i nogle tilfælde i vand. I den vestlige del af verden er fjerkræ den vigtigste smittekilde.

* Ofte sker smitten ved indtagelse af grøntsager og salater, som er forurenet med bakterien fra køkkenbordet eller ved at kødsaft er dryppet ned under opbevaring i køleskabet.

* Bakterien bekæmpes ved at kontrollere dyrene og de virksomheder, der forarbejder fødevarerne.

* Forbrugernes vigtigste forholdsregel er at adskille kød og grøntsager under madlavning.

Kilde: Statens Serum Institut
BREAKING
{{ article.headline }}
0.078