Når man samles om et måltid, er det ikke kun for at få sulten stillet og tørsten slukket, men også for at skabe nogle rammer for socialt samvær, som er vigtig for en god hverdag.
Det er lykkedes på Omsorgscentret Hjortespring i Herlev, som gennem flere år har arbejdet målrettet med koncepterne 'Det gode måltid' og 'Den gode hverdagsmad.' Den engagerede indsats har givet bonus i form af glade beboere, som kan lide maden og spiser godt. Glade medarbejdere med en høj faglig stolthed - og så har det resulteret i flere hæderspriser, bl.a. 'Køkkenroserne' fra Landbrug & Fødevarer og Kost & Ernæringsforbundet samt 'Højdespringerprisen' fra Københavns Madhus, som i øvrigt har hjulpet hele vejen igennem.
"Den går ud på, at vi hele tiden skal udvikle os," siger køkkenleder, økonoma Asta Poulsen, som sammen med souschef Marianne Vilsbøll Jacobsen er frontløbere i køkkenet.