23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på MedTechNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Campylobacter findes især i fjerkræ

Bliver man syg af campylobacter, skyldes det ofte, at der er spredt bakterier fra råt kød til salat og brød.
* Campylobacter er en fødevarebakterie, som blandt andet kan være i svinekød, forurenet drikkevand, upasteuriseret mælk og især i fjerkræ.

* Campylobacter er den fødevarebakterie, som gør flest mennesker syge i Danmark.

* Der er mange tilfælde om sommeren, hvor det ofte glipper med hygiejnen ved grillen, når man håndterer råt kød. Samtidig trives bakterien godt i sommervarmen.

* Symptomerne kan være mavepine og diarré, kvalme og sommetider feber og kan komme op til 10 dage efter, at man har spist mad med bakterien.

* For at undgå smitte med campylobacter bør man altid holde råt kød adskilt fra grøntsager og den færdige mad.

* Man bør gennemstege fjerkræ, hakket kød, kød i tern og strimler og retter med æg, da høj varme dræber campylobacterbakterier.

Kilde: Fødevarestyrelsen

/ritzau/
BREAKING
{{ article.headline }}
0.081