23948sdkhjf

Spis dansk og halvér indtaget af pesticidrester

Udenlandsk frugt har generelt et højere indhold af pesticider, viser en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet om pesticidrester i fødevarer.
DTU Fødevareinstituttet har samlet resultaterne fra Fødevarestyrelsens undersøgelser af pesticidrester i danskernes fødevarer i perioden 2004-2011. Beregningerne af indtaget viser, at indholdet af pesticidrester i fødevarer på det danske marked ikke udgør en sundhedsmæssig risiko.

I gennemsnit indtager børn 98 mikrogram sprøjterester per dag og voksne 146 mikrogram per dag.

Pesticidrester findes primært i frugt og grønt - generelt bliver pesticidrester oftere fundet i frugt end i grønt - og udenlandsk frugt indeholder flere pesticidrester end dansk frugt. Andelen af dansk frugt med indhold af pesticider under EU's tilladte grænseværdier for indhold i fødevarer ligger mellem 38-67 procent. Den tilsvarende andel af udenlandsk frugt med indhold af pesticider ligger mellem 61-82% i undersøgelsesperioden.

"Hvis danskerne spiser de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen, udgør pesticidresterne ikke en sundhedsmæssig risiko. Spiser danskerne udelukkende danske afgrøder, viser undersøgelsen, at danskerne kan halvere indtaget af pesticidrester", siger seniorrådgiver Elsa Nielsen fra DTU Fødevareinstituttet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078