23948sdkhjf

Med nyt system skal ambulancerne komme hurtigere frem

Med nyt it-system kan alle regionerne se, hvor alle ambulancer i landet befinder

Falder man om i Region Syddanmark få kilometer fra grænsen til Region Midtjylland, er det ikke sikkert, at ambulancen fra Region Syddanmark er tættest på.

Med et nyt it-system kan vagtcentralen se om, der skulle befinde sig en ambulance i Region Midtjylland tættere på, og dermed bede den om at komme til undsætning.

Det oplyser Danske Regioner i pressemeddelelse.

- Vi arbejder hele tiden på løsninger på det præhospitale område, så borgerne får endnu bedre og hurtigere hjælp. Vi hjælper hinanden på tværs af regionerne og det har vi gjort i mange år, men nu har vi også fået en IT-løsning, som gør, at vi kan rykke endnu hurtigere ud til borgerne, når de har akut brug for hjælp, udtaler næstformand i Danske Regioner Mads Duedahl (V).

Særligt for de borgere, der bor tæt ved en regionsgrænse, er det en klar fordel, at man som borger kan regne med, at det er den hurtigste hjælp, der kommer på tværs af regionsgrænserne.
For de borgere, der ikke lige bor tæt ved en regionsgrænse, er det også en fordel, fordi vagtcentralerne hele tiden kan se, om der er en ambulance eller en liggende sygetransport ledig, som kan bruges, så der bliver mindre spildkørsel.

Den nye IT-løsning er en forberedelse til, at regionernes AMK-vagtcentraler kan hjælpe hinanden med at håndtere sundhedsfaglige 112-opkald på tværs af landet, når staten kommer med et nyt 112-system.

Med det nye system bliver det også nemmere for regionerne at koordinere indsatsen ved større ulykke, der kræver bistand fra andre regioner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08