23948sdkhjf

Med en chatrobot kan unge spise sundere

Daglige beskeder på mobilen om sundhed kan måske ændre unges kostvaner, viser et nyt studie fra Statens Serum Institut

Vil man have unge til at spise sundere, kan daglige beskeder på mobilen med information om sund kost være et billigt og effektivt redskab. 

Det viser et stort studie fra Statens Serum Institut, der er lavet i samarbejde med forskere fra Harvard University.

- Det er et vigtigt studie, udtaler Sjurdur Frodi Olsen, der er professor på Statens Serum Institut og har ledet studiet, der netop er blevet publiceret i det anerkendte tidsskrift PLOS Medicine.

Han fortsætter:

- Tidligere forskning har peget i denne retning, men nu har vi endelig kunnet afprøve det på en relativt stor gruppe, og det ser ud til at virke.

Studiet viste, at de unge fik forbedret deres kostvaner og tog mindre på.

Gammeldags metode

- Selvom resultaterne er nye, så er selve studiet gennemført for mange år siden, udtaler Sjurdur Frodi Olsen.

Derfor er studiet udført ved at sende sms'er til flere end 3.300 unge. De modtog daglige sms-beskeder med fakta om sunde kostvaner kombineret med quizzer.

- I dag kunne det laves som push beskeder eller som en app, udtaler professoren.

Forskernes overordnede formål var at finde en måde til at forbedre de 14-15-åriges kostvaner, særligt i forhold til at mindske indtaget af drikkevarer med sukker og øge indtaget af frugt, grønt og fisk.

- Det er en billig og effektiv måde at ramme et stort antal unge på eller til brug i en fedmeepidemi sammenlignet med eksempelvis behandling gennem en diætist, udtaler Sjurdur Frodi Olsen. 

Forskerne ønsker nu at undersøge, om der ses effekt på de unges motionsvaner; der indgik nemlig også oplysninger om Sundhedsstyrelsens anbefalinger om motionsvaner i læringsprogrammet.

Om Statens Serum Institut

  • Statens Serum Institut er et institut under Indenrigs- og Sundhedsministeriet, der forebygger og bekæmper infektionssygdomme og medfødte sygdomme gennem forskning, overvågning, diagnostik og rådgivning.
  • Statens Serum Institut stræber mod at være en internationalt førende forsknings- og beredskabsorganisation, der styrker menneskers og dyrs sundhed.
  • Statens Serum Institut har cirka 1.000 ansatte, blandt andet læger, dyrlæger, ingeniører, epidemiologer, statistikere, laboranter, og økonomer.

Kilde: Statens Serum Institut

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109