23948sdkhjf

Direktøren stopper i Lægemiddelstyrelsen

Direktør Lars Bo Nielsen stopper i Lægemiddelstyrelsen for at tiltræde nyt job

Lars Bo Nielsen har fået nyt job og fratræder derfor sin stilling som direktør for Lægemiddelstyrelsen med udgangen af juli måned.

Det oplyser Indenrigs- og sundhedsministeriet.

- Jeg vil gerne takke Lars Bo Nielsen for hans flotte indsats gennem de sidste tre år. Lars Bo har bragt Lægemiddelstyrelsen ind i inderkredsen af europæiske lægemiddelagenturer og har sat et solidt dansk aftryk på den europæiske tilgang til udvikling af ny medicin, håndtering af forsyningssikkerhed og rammevilkårene for lifescience-industrien. Samtidig har Lars Bo bidraget til at åbne Lægemiddelstyrelsen mere op for dialog med både patientforeninger og life science-økosystemet for at sikre, at Lægemiddelstyrelsen arbejder på den måde, som gavner både patientsikkerheden og samfundet mest muligt, udtaler indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde.

Det var Lægemiddelstyrelsen, der skulle godkende TÜV SÜD Danmark som bemyndiget organ for medicinsk udstyr i Danmark. En proces der tog halvandet år længere end ventet.

Lars Bo Nielsen kom til Lægemiddelstyrelsen fra en stilling som dekan på Aarhus Universitet. Hans bliver direktør i Villumfonden, der støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning.

Mette Aaboe Hansen konstitueres pr. 1. august som direktør i Lægemiddelstyrelsen indtil videre.

Mette Aaboe Hansen er cand. jur. og har haft en række forskellige lederstillinger i Lægemiddelstyrelsen, senest som faglig direktør for Center for Lægemiddelgodkendelse og Overvågning. Stillingen som direktør vil blive opslået snarest.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109