23948sdkhjf

Nyt epicenter for life science: Boston skal ligge i København

Nyt innovationsdistrikt skal være en dansk replika af Kendall Square i Boston

Regeringen, Københavns Kommune og Københavns Universitet vil lave et verdensførende innovationsdistrikt for life science i København.

Det oplyser Erhvervsministeriet, hvorfra minister Morten Bødskov (S) ikke vil tabe innovationsræset. 

- Den internationale konkurrence er skærpet. Det er derfor helt afgørende, at vi skaber de bedst mulige vilkår for innovation, udtaler han.

Han mener, at idéerne skal omsættes til virkelighed, og der skal København være det fysiske epicenter.

- De skal omsættes til vækst, virksomheder og fremtidens løsninger på nutidens udfordringer. Med innovationsdistriktet vil vi skabe et verdensførende og internationalt anerkendt centrum for innovation, som kan udvikle og styrke de danske virksomheder. Et sted, som bygger bro til resten af verden og tiltrækker verdens førende virksomheder, forskere og talenter til Danmark.

Kendall Square

Kendall Square ligger ved det berømmede universitet MIT,  og området bliver kaldet ”The most innovative square mile on the planet”. Flere hundreder medicinal- og biotekvirksomheder ligger i nabolaget.

Og det er altså det, som skal kopieres i Danmark.

- Vi vil skabe en bydel med et nabolag af studerende, forskere, iværksættere og virksomheder, der er blandt de førende inden for life science eller kvanteteknologi og har både drivkraften og kreativiteten til at udvikle løsninger i fællesskab på mange af vores samfunds største udfordringer, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079