23948sdkhjf

Økonom ser potentielt fald i ledighed som bemærkelsesværdigt

Ledighedsindikator viser, at antal ledige faldt i maj. Det viser en vending i udviklingen, mener økonom

Meget tyder på, at ledigheden på det danske arbejdsmarked fortsat holder sig i ro. Endda med lille pil ned.

En tidlig indikator fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star) viser, at antallet af ledige faldt med knap 100 personer i maj.

Dermed er der ifølge tallene 100.275 ledige, som er tilmeldt Jobnet.dk, når man korrigerer for sæsonudsving.

Selv om der er tale om et ganske lille fald, er det alligevel værd at bemærke. Det mener Jeppe Juul Borre, som er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Vi skal en rum tid tilbage, før faldende ledighed sidste gang var tilfældet. Ledigheden er steget næsten uafbrudt i knap halvandet års tid, men nu ser vi altså lidt en vending, skriver han i en kommentar.

De foreløbige tal indikerer, hvordan ledigheden har udviklet sig. De endelige tal for udviklingen i maj offentliggøres senere i juni.

I april holdt antallet af ledige sig i ro ifølge tal fra Danmarks Statistik. Antallet har været næsten uændret siden december 2023.

I de forgående 16 måneder steg ledigheden med over 10.000 personer.

Samtidig er antallet af lønmodtagere i Danmark steget næsten hver måned siden 2021. Siden januar 2021 er der kommet knap 300.000 flere personer i arbejde ifølge tal fra Danmarks Statistik.

- Dansk økonomi og i særdeleshed arbejdsmarkedet har klaret sig flot under en tid med stor usikkerhed fra høj inflation og stigende renter, skriver Jeppe Juul Borre.

Desuden peger andre nøgletal som eksempelvis antallet af jobopslag i retning af, at det danske arbejdsmarked er robust. Det påpeger Tore Stramer, som er cheføkonom i Dansk Erhverv.

- Der er dermed også lagt i kakkelovnen til endnu en positiv overraskelse på arbejdsmarkedet i år. Som tingene ser ud nu, så hælder jeg klart til at ledigheden vil ligge stort set fladt året ud, skriver han i en kommentar.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.531