23948sdkhjf

Nyt studie af velfærdsteknologi: Dæmper demenssymptomer

Nordsjællandsk virksomhed har solgt tusindvis af sansegyngestole. Nu er effekten dokumenteret 

I Espergærde har Wellness Nordic gennem 19 år produceret en sansestimulerende gyngestol. Den står på plejehjem over hele Danmark. Den bliver brugt på Hammel Neurocenter, et højtspecialiseret neurorehabiliteringshospital. Wellness Nordic sælger faktisk til knap 20 internationale markeder.

Stolen kan ses som non-farmakologisk behandling til demenssymptomer. Og effekten er netop blevet dokumenteret i et randomiseret spansk studie.

Konklusionen lyder således:

"Reduktionen i den samlede adfærdsmæssige og psykologiske symptom sammen med nedsat forstyrrelse af plejepersonalets arbejde er opmuntrende resultater, der øger potentialet for non-farmakologiske interventioner for plejehjemsbeboere med demens."

Symptomerne som blev dæmpet var vrangforestillinger, urolig adfærd, hallucinationer, angst, eufori, apati og irritabilitet.

Begejstrede Bent Bonde

Ejer og direktør Bent Bonde begejstret for det spanske studie. Han har aldrig tvivlet på de psykosociale gevinster af stolens stimulering, lyder det.

- Nu har vi så endelig en systematisk videnskabelig undersøgelse, som viser, at velfærdsteknologi i form af vores sansegyngestol kan forbedre tilværelsen hos mennesker med demens og samtidig skabe et bedre arbejdsmiljø for de ansatte på plejehjemmene. Vi mener, at sansegyngestolen bør indgå som en fast del af plejeplanen på ethvert plejehjem, der har beboere med demens, udtaler Bent Bonde i en pressemeddelelse.

Wellness Nordic har ifølge det seneste årsregnskab syv ansatte og et minus på 400.000 på bundlinjen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094