23948sdkhjf

Sundhedsapp vinder pris: Bringer forebyggelse ind i en moderne tidsalder

Vinderen af Health Tech Hub Implementation Award 2024 er nu fundet. Et samarbejde om en succesfuld implementering af en digital sundhedsløsning fik prisen

Deres succesfulde samarbejde har styrket borgerne i forebyggelsen af livsstilssygdomme gennem en kombination af digitale værktøjer og ekspertstøtte.

Sådan lyder det om vinderen i en pressemeddelelse.

Det er Aalborg samt Høje-Taastrup Kommune som i partnerskab med Liva Healthcare vinder prisen med en sundhedsapp, der skal gøre den forebyggende indsats mod livsstilssygdomme mere moderne.

- Implementeringen af løsningen i kommunerne er bemærkelsesværdig og et eksempel til efterfølgelse. Kombinationen af digitale værktøjer og ekspertstøtte har sikret større tilgængelighed og fleksibilitet for borgerne i forhold til forebyggelse af livsstilsygdomme, udtaler jurymedlem Per Bennetsen. Han er direktør for Københavns Sundheds- og omsorgsforvaltning.

Resultater fra virkeligheden

De foreløbige resultater af Aalborg- og Høje-Taastrup Kommunes implementering af Liva Healthcare er mærbare. 

Begge kommuner har blandt andet oplevet væsentligt højere vægttab blandt personer med diabetes. De har tabt otte gange mere end ved sædvanlige metoder. 

Desuden er der høj tilfredshed blandt sundhedspersonalet, der har leveret løsningen til borgerne, fordi den har muliggjort bedre kontakt til de sværest tilgængelige personer i kommunen. Det viser sig nemlig, at de mest ressourcesvage har størst effekt af at benytte appen. I hvert fald på den kort bane.

Jeanette Ingemann, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Høje-Taastrup Kommune, kalder løsningen "fremtidens fleksible velfærd." 

- Det er et tilbud, som borgeren nemt kan passe ind i en travl hverdag, hvor borgeren selv styrer tempoet. Og det er et godt tilbud for borgere, der slet ikke trives med holdundervisning og lignende tilbud. Derudover har vi på denne måde mulighed for at hjælpe flere borgere, udtaler hun.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094