23948sdkhjf

Nye tal peger på flad ledighed i april

Foreløbige tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering peger på næsten uændret ledighed i april

Meget tyder på, at ledigheden ikke rykkede sig nævneværdigt i april måned.

Foreløbige tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at antallet af fuldtidsledige faldt med 82 personer i månedens løb.

Dermed fortsætter tendensen, hvor ledigheden har ligget nogenlunde uændret i begyndelsen af 2024.

- Det seneste halvandet års stigende ledighed er stoppet. Og faktisk har ledigheden peget en lille bitte smule ned de seneste tre måneder, om end vi taler om de helt små fald.

- Beskæftigelsen har længe været på et langt togt af rekorder, og det er med til at holde ledigheden i ultrakort snor. Der hersker ingen tvivl om, at arbejdsmarkedet står utrolig, rigtig stærkt, konkluderer Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Og nogenlunde samme konklusion er cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank nået frem til.

- De seneste tal viser stigende beskæftigelse og mere eller mindre uændret arbejdsløshed, hvilket tyder på, at tilgang af folk fra især udlandet svarer nogenlunde til de ekstra ansatte på arbejdspladserne.

- Det kunne se ud til, at det billede er fortsat i april, omend vi ikke ved endnu, hvordan det er gået med antallet af job i måneden, siger han.

Sofie Holme Andersen, der er cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, hæfter sig ved, at arbejdsløsheden tilsyneladende har låst sig fast på et lavt niveau.

- Der er stadig 17.000 færre arbejdsløse end før corona. Selv om arbejdsløsheden er steget frem mod den seneste stabilisering, så er den altså stadig lav i historisk sammenhæng, skriver hun i en kommentar.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117