23948sdkhjf

Tandlægevirksomhed støder sammen med konkurrent i retslokalerne

3Shape har brugt millioner på advokatregninger for at beskytte sine patentrettigheder, men bliver også selvom angrebet

Adskillige årelange slagsmål i retten ser ikke ud til at stoppe for 3Shape, som producerer og udvikler 3D-scannere til tandlægeindustrien.

Det skriver Børsen.

- Vi investerer mere end 12 pct. af vores omsætning i innovation, så vi har en kæmpe patentportefølje. Hvis ikke vores konkurrenter honorerer den, så tager vi selvfølgelig venligt fat i dem. Hvis de ikke retter ind derefter, så har vi tilladt at gå efter dem juridisk, og derfor har vi også to offensive søgsmål lige nu, siger Jakob Just-Bomholt, adm. direktør i 3Shape.

3Shape har to aktive søgsmål mod rettet mod rivalerne Medit og Carestream Dental, som henholdsvis er fra Sydkorea og USA. Begge sager foregår i Texas.

I 2022 indgik 3Shap et forlig med amerikanske Align Techonology i en lignende sag. Dengang sagde Jakob Just-Bomholt til Børsen, at forliget sparede 3Shape for et trecifret millionbeløb på advokatregninger.

3Shape er stiftet af Tais Clausen og Nikolaj Deichmann, som er nogle landets rigeste personer. Jakob Just-Bomholt blev adm. direktør i 3Shape i 2020, hvor han kom fra en stilling i Falck.

Det er ikke kun offensive søgsmål, som 3Shape er en del af. I 2022 tabte de en sag til israelske Densys. Det kostede 82 mio. kr. i erstatning.

Densys kræver en tredobling af erstatningen. Jakob Just-Bomholt fastholder, at 3Shape ikke har gjort noget galt, men fortalte også i 2022, at der går år, før sagen er afsluttet. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063