23948sdkhjf

Sårplejechok: Coloplasts milliardopkøb kan miste en femtedel af omsætningen

USA lægger op til at fjerne tilskud til biologiske sårplejeprodukter

I sommeren 2023 købte Coloplast islandske Kerecis for knap ni mia. kr., og hvis et nyt forslag om ændring af tilskud til sårplejeprodukter i USA bliver til virkelighed, mister Kerecis en stor del af omsætningen.

Det skriver Børsen.

Nyheden medførte et kursfald på seks procent, for de nye regler vil skære 20 procent af Kerecis omsætning.

- Spørgsmålet er, om tilskuddet hos privathospitaler ændres, men det følger en anden procedure. Coloplast/Kerecis må i så fald i gang med nye, dyre og langvarige kliniske forsøg for at understøtte den kliniske effekt af fiskeskind. Det er en alvorlig bet for Coloplast, siger Niels Granholm Leth, aktieanalysechef i investeringsbanken Carnegie.

Coloplast er sikker på, at selskabet kan få del af tilskuddene. Ifølge Coloplast tager forslaget ikke højde for nyere studie, som viser, at Kerecis opfylder alle de tekniske krav.

Kerecis har udviklet et produkt, hvor fiskeskind skal behandle blandt andet tryk- og diabetessår.

Coloplast har ellers stor tiltro til Kerecis. Kristian Villumsen, adm. direktør i Coloplast, udtalte i august 2023, at Kerecis kunne tidoble omsætningen fra 500 mio. kr. i løbet af en overskuelig periode.

Det fremgår ikke, hvornår de ændrede regler, hvis de bliver vedtaget, gælder fra. Men det vil typisk være et halvt år efter høringen, som afsluttes i juni 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375