23948sdkhjf

Danske Regioner nedlægger Behandlingsrådet

At erstatte Behandlingsrådet med Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut skal sikre ens og høj kvalitet i sundhedssystemet

Flere forskellige organisationer skal sammenlægges til Sundhedsvæsenets Kvalitetinstitut. Centraliseringen skal sikre, at alle patienter får den rette kvalitet.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Regioner.

- Det danske sundhedsvæsen leverer sundhedsydelser af høj kvalitet. Vi har dog stadig udfordringer med at levere den rette kvalitet til alle borgere. Med det nye institut styrker vi kvalitetsarbejdet og den måde, vi bruger ressourcerne på til gavn for patienterne, udtaler Danske Regioners formand Anders Kühnau.

Lige nu udvikler hvert lægespeciale de kliniske retningslinjer indenfor specialets område. Det nye institut skal sikre mere ensartethed i, hvorledes disse retningslinjer udarbejdes.

- Det varierer imidlertid meget fra selskab til selskab, hvordan der arbejdes med retningslinjerne, og i dag findes der ikke retningslinjer inden for alle specialer. Derfor er der brug for at støtte op om arbejdet, udtaler Anders Kühnau.

Spild af ressourcer

Tankerne med det nye institut er også, at det skal spare det skrantende sundhedssystems pengetank for spild af ressourcer, når patienterne får behandlinger, som ikke er pengene værd.

- Vi ved, at der er et potentiale i at fjerne det spild af ressourcer, som kan opstå, fordi der laves for mange skanninger og blodprøver ”for en sikkerheds skyld”. Eller fordi patienten tilbydes behandlinger, som ikke reelt skaber værdi. Derfor bliver det helt centralt for det nye kvalitetsinstitut at være med til at fjerne spild og aktiviteter, som ikke giver nok værdi for patienten, udtaler Anders Kühnau.

Det er planen, at det nye institut åbner i starten af 2025.

Sundhedsvæsnets Kvalitetsinstitut

  • Det er målet, at det nye institut skal skabe høj og ens kvalitet i det kliniske arbejde. På samme måde skal det skabe solide retningslinjer, som er lette at gå til for det kliniske personale. Det nye institut vil derfor samle tre tråde:
  • For det første skal et fagligt råd erstatte det nuværende Behandlingsråd. Det nye råd skal stadig evaluere nye sundhedsteknologier og behandlingsformer.
  • For det andet bliver Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) en del af instituttet. RKKP står for arbejdet med de kliniske kvalitetsdatabaser, som følger udviklingen i kvaliteten på landsplan. RKKP leverer viden til et bedre sundhedsvæsen. Det understøtter arbejdet med udviklingen af kvaliteten af patientbehandlingen med de kliniske kvalitetsdatabaser og kliniske retningslinjer på blandt andet kræftområdet.
  • Endelig er det sammen med Lægeforeningen og De Lægevidenskabelige Selskaber besluttet, at instituttets nye sekretariat skal støtte op om arbejdet med de kliniske retningslinjer.

Danske Regioner

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076