23948sdkhjf

Medtech-startups får støtte i millionprogram

Der er stort potentiale i medicinsk teknologi, men vejen fra idé til marked er lang.

Den proces har Industriens Fond og DTU Science Park nu sat sig for at give en hjælpende hånd med et nyt acceleratorprogram ved navn Medtech Growth, der får 19 millioner kroner i ryggen.

- Danmark er blandt de førende nationer inden for medtech. Vigtige aktører på det globale marked er danske, og vi ser desuden en stigende tilstrømning af innovative startups til Danmark. Men de gode takter må ikke blive en sovepude. Tværtimod så er der her et potentiale, som skal forløses. Vi skal meget målrettet støtte de nye medtech-startups, så de klarer sig godt igennem den udfordrende opstartsproces og efterfølgende kan vokse globalt, udtaler CEO for Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang, i en pressemeddelelse.

Støtte til studier og netværk

For medtech-virksomheder in spe er der mange ting, der skal være på plads, før en egentlig forretning kan etableres. Og det er med det for øje, at Medtech Growth skal hjælpe de unge virksomheder med at drive forretning og få de rette godkendelser af produkterne.

- Vi har i flere år dedikeret vores indsats mod at støtte medtech-virksomheder og tydeligt set behovet for at forbedre hjælpen under opstartsfasen. Virksomheder står over for langvarige godkendelsesprocesser, der kan tage flere år, og samtidig konfronteres de med betydelige omkostninger ved opstart af kliniske studier. Gennem vores nye program hjælper vi dem med at navigere gennem alle regulatoriske udfordringer. Vi kan tilbyde dem adgang til funding og et uundværligt økosystem, og vores erfarne panel af eksperter står klar til at give rådgivning og assistere dem med at opbygge et solidt forretningsgrundlag, udtaler CEO hos DTU Science Park, Steen Donner.

Videre lyder det, at netværk af gode grunde også er en vigtig faktor for at vokse en forretning.

- Vi ved, at netværk spiller en afgørende rolle for, at medtech-startups kan opnå international skalering. Større virksomheder drager også fordel af innovation og nye løsninger, som medtech-startups bringer til bordet, og her i DTU Science Park har vi et stærkt økosystem af life science-virksomheder, hvor der udvikles meningsfulde partnerskaber mellem både store og små virksomheder. Det er her, vi ser, at der opnås konkrete resultater, siger Steen Donner.

14 endelige deltagere

I praksis indebærer Medtech Growth et forløb på et år, som 14 startups udvælges til at deltage i.

Forløbet starter efter sommerferien, men allerede i løbet af foråret vil det være muligt for virksomhederne at ansøge om en plads.

Herefter vil 20 virksomheder blive udvalgt til et startforløb af en måneds varighed, inden de endelige 14 startups bliver udvalgt til det endelige program.

Interesserede virksomheder kan ansøge om optagelse i programmet på DTU Science Parks hjemmeside her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078