23948sdkhjf

Sanse-projekt øger trivsel på beboere og ansatte på plejehjem

Mere ro blandt beboerne, mindre stress og mindre travlhed blandt personalet og mindre sygefravær.

Det var resultaterne efter Furesø kommune i fjor gennemførte et såkaldt sanseprojekt med sanselys, -musik og -film på det kommunale plejehjem Lillevang.

Projektet har været afviklet i samarbejde med virksomheden Wavecare, der har erfaring med lignende fra psykiatriske hospitaler. På plejehjemmene er behovene dog anderledes, og derfor blev der taget højde for dette sammen med de ansatte.

- Medarbejderne hjalp os med at forstå deres behov på en måde, som vi kunne omsætte til en relevant løsning. Normalt arbejder vi med systemer til sanserum. Men til plejehjem nytter det ikke at placere beboere i et særskilt sanserum. Her har personalet brug for kunne at skabe ro i hverdagens aktiviteter og i forbindelse med personlige plejesituationer, der hvor beboerne opholder sig normalt, udtaler CEO og medstifter i Wavecare, Eva Wennerwald, i en pressemeddelelse.

Et godt skridt på vejen

Udover den tekniske sanseløsning blev personalet uddannet i at bruge sansestimulering. Sanseuddannelsen blev skræddersyet, så den kunne klæde medarbejderne på til bedre at forstå borgernes adfærdsmønstre og at bruge teknologien i forskellige plejesituationer, alt efter hvad borgerens adfærd og behov var.

Ifølge udvalgsformand for Furesø Kommunes ældre- og sundhedsudvalg, Lars Carstensen (K), er sådanne samarbejder mellem kommunen og private virksomheder den rette vej at gå fremover.

- Det her er et rigtig godt skridt på vejen til at finde løsninger, der hjælper borgere med demens. I projektet har vi set erfaringer med beboere, som er mindre urolige, som vandrer mindre rundt, og som er mindre udadreagerende. Det har givet mere ro, der hvor løsningen er prøvet af. Det giver bedre trivsel for både beboere og medarbejdere, udtaler udvalgsformanden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098