23948sdkhjf

Nyt nævn skal vurdere sundhedsapps

Kriterier som effekt og brugervenlighed kommer til at afgøre, om sundhedsapps vil blive vist på sundhed.dk

Med den øgede digitalisering af sundheds- og plejesektoren er der kommet tonsvis af hjælpeapps på markedet, og de skal nu reguleres.

I forbindelse med regeringens lancering af en ny digitaliseringsstrategi er det blevet besluttet, at der fra 2024 til 2027 skal afsættes midler til et nævn for sundhedsapps.

"Nævnet vil få sekretariatsbetjening af Lægemiddelstyrelsen og vil få til opgave at vurdere, om sundhedsapps kan anbefales til borgere og sundhedspersoner i Danmark," lyder det i en pressemeddelelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Ifølge styrelsen er det målet med nævnet, at det skal gøres lettere og tryggere for borgere at navigere i de mange sundhedsapps på markedet.

Derfor vil nævnet vurdere applikationerne ud fra kriterier som effekt, evidens, brugervenlighed og rimelighed i pris, og de anbefalede apps vil herefter blive vist på sundhed.dk.

Lægemiddelstyrelsen oplyser videre, at der på baggrund af den nye strategi i løbet af første halvår vil blive udstedt en ny bekendtgørelse om nævnets forretningsorden, og at nævnet vil blive etableret og træde sammen i løbet af andet halvår af 2024.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063