23948sdkhjf

Life science-branchen skriver historie med rekordhøj eksport

Den danske eksport af life science-produkter har oplevet en eksplosiv vækst på 227 procent siden 2008, og udgjorde i 2023 hele 19 procent af landets samlede vareeksport

Fremgangen for dansk life science fortsatte sin opadgående trend i 2023. 

Danmarks Statistik afslørede torsdag, at eksporten inden for life science-sektoren i løbet af året beløb sig til 176,3 milliarder kroner, en lille stigning fra året før (175,8 mia. kr.) og det højeste nogensinde registreret.

- Vi kan ikke overse life science-branchens betydning for den danske økonomi, hvor Novo Nordisk spiller en førende rolle. Branchen er en central drivkraft for økonomisk vækst, hvilket gør det afgørende at udarbejde en ny strategi for life science, der kan bakke op om denne positive udvikling, siger Katrina Feilberg, der er ansvarlig for sundhed og life science hos Dansk Erhverv, til Finans.

Til mediet understreger hun vigtigheden af at "sikre de bedste rammevilkår for de små og mellemstore life science-virksomheder, så de bliver i Danmark."

Siden 2008 har eksporten fra den danske life science-industri vokset med over to hundrede procent, og i 2023 stod den for 18,8 procent af den totale danske vareeksport.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094