23948sdkhjf

Ny tocifret millionbevilling til fremme af sundhedsteknologi

Flere innovative sundhedsløsninger skal hurtigere ind på de danske hospitaler og skabe værdi for både patienter og personale. Potentialet er kæmpestort, men overgangen fra løsning til implementering skal være lettere

Der skal mere fart på implementeringen af de sundhedsteknologiske løsninger i sundhedsvæsenet, og det har sikret Nordic Health Lab en bevilling på 12 millioner kroner fra Industriens Fond.

Nordic Health Labs arbejde består i at bygge bro mellem sundhedsvæsenet, virksomheder og vidensinstitutioner ved at facilitere testforløb og matche de nye løsninger med efterspørgsel og behov fra landets hospitaler og kommuner.

Med den nye bevilling kan Nordic Health Lab styrke samarbejdet mellem virksomheder og sundhedsvæsenet, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi kan være "mere for flere og noget for alle". Det vil sige, at vi kan skabe flere partnerskaber med hospitaler og kommuner, som kan teste virksomheders løsninger. Samtidig kan vi styrke vores screenings- og testkapacitet, så flere innovative virksomheder kan få valideret deres løsninger. Derudover vil vi have fokus på at skabe én fælles og effektiv indgang for virksomheder til sundhedsvæsnet, som i den grad mangler i dag, udtaler direktør i Nordic Health Lab, Jesper Juel-Helwig.

Nødvendigt med støtte

Hos Industriens Fond mener direktør Thomas Hofman-Bang, at det er en nødvendighed at fremme de nye løsninger på sundhedsområdet.

- Sundhedsteknologi er i stærk udvikling, og løsningerne bliver både bedre og smartere. De løsninger skal hurtigere ind at skabe værdi på hospitalerne. Både fordi det er en forudsætning for at kunne skalere og dermed styrke dansk konkurrenceevne, men også fordi det er helt nødvendigt, når vi skal løse de store udfordringer, som sundhedsvæsnet står overfor nu, udtaler Thomas Hofman-Bang.

Industriens Fond har allerede tidligere bevilget penge til Nordic Health Lab, men de nye midler kan komme til at gøre en endnu større forskel - især for de danske leverandører af løsninger.

- Med denne merbevilling vil vi være med til at sikre, at de danske løsninger, som for alvor kan gøre en forskel, får bedre vilkår og en smidigere vej ind i sundhedsvæsnet, hvorfra de kan vækste og også ekspandere til udlandet. Her har vi allerede set, at Nordic Health Lab har gjort et stort og vigtigt stykke arbejde, lyder det fra Thomas Hofman-Bang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126