23948sdkhjf

Høre-firma åbner nyt forretningsområde efter svære år

Audientes vil tilbyde deres softwareplatform til interesserede og forventer, at det nye forretningsben vil mindske behovet for ekstra kapital til fremtidige investeringer

Audientes breder forretningen ud og vil fremover gå ind på et nyt forretningsområde.

I en selskabsmeddelelse oplyser virksomheden, der ellers har gjort sig i selvjusterende høreløsninger, at man fremover vil oprette et forretningsområde inden for licensering af selskabets softwareplatform til OEM'er og brands, der kan gøre brug af teknologien.

"Selskabet har været i dialog med interesserede parter om udvikling af nye produkter inden for ovennævnte felt, der udnytter Audientes’ softwareplatform og produktreferencedesign. Disse parter omfatter innovatører og virksomheder med eksisterende brands og salgskanaler, som søger at introducere produkter, der med kort tid til markedet alligevel udmærker sig med høreteknologi af høj kvalitet og ’state of the art’-funktionalitet," lyder det i meddelelsen.

Audientes vil udnytte sin "end-to-end"-løsning til at etablere sig som softwareplatformudbyder inden for kvalitetshøre- og audioløsninger til OEM'er og brands, der ønsker at agere i dette marked, men ikke selv har den muliggørende platformsteknologi.

Mindsker behov for kapital

Softwareplatformen er allerede i brug i Audientes' egne produkter Ven og Companion, der er såkaldte hearables - altså høreløsninger, der ikke er deciderede høreapparater, men som kan sælges i detailhandlen.

Den forretning har de haft svært ved for alvor at få hul på, og derfor har selskabet tidligere haft aktieemissioner for at forhøje kapitalstrukturen i virksomheden, men det nye forretningsområde forventes at udbedre de vanskeligheder.

"Det nye initiativ forventes at reducere behovet for driftskapital fremadrettet til dækning af de nødvendige investeringer i nye produktudviklings-, fremstillings- og markedsudviklingsaktiviteter, da dette i stigende grad også vil blive varetaget af licenstagerne, for eksempel OEM'er og brands, efterhånden som forretningsområdet udvikler sig," skriver Audientes i meddelelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095