23948sdkhjf

Private donationer sikrer hospital ny scanner

18. januar kunne Aarhus Universitetshospital officielt indvi deres spritny helkrops-PET-/CT-scanner.

Og scanneren er et teknologisk kvantespring, der kommer til at give enorme fordele, fortæller cheflæge på nuklearmedicin og PET på AUH, Ate Haraldsen.

- En helkrops-PET/CT har et synsfelt på godt en meter, hvilket svarer til fire almindelige PET-scannere i forlængelse. Scanneren er cirka 10 gange mere følsom, hvorved patienter enten kan scannes på meget kort tid, kan scannes med væsentlig mindre stråledosis eller en kombination heraf, udtaler cheflægen i en pressemeddelelse fra hospitalet.

Den korte scanningstid medfører, at bedøvelse til scanning næsten altid kan undværes, hvilket har særlig stor betydning, når der scannes børn.

Hjælp fra private donatorer

Scanneren, der kun er nummer to af sin slags i Danmark, er en stor udskrivning, og for at nå i mål med finansieringen har private støttet op om købet.

Halvdelen af midlerne kommer fra private donatorer samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

- Den nye helkrops-PET/CT skanner på Aarhus Universitetshospital muliggør hurtigere og mere skånsomme undersøgelser med markant mindre doser radioaktivt sporstof. Samtidigt kan man med skanneren gennemføre helt nye typer af undersøgelser, som kan give ny viden omkring en række alvorlige sygdomme, udtaler direktør i Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Christine Wiberg-Lyng.

Den resterende del af finansieringen til helkropsscanneren kommer fra Aarhus Universitet, Region Midtjylland og Aarhus Universitetshospital.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067