23948sdkhjf

Regioner: Mindre tid på visitation og mere tid på borgeren

Danske Regioner foreslår en mere forenklet tilgang til hjælpemidler. Ansvaret skal samles få steder og sikre borgerne mere effektiv sagsbehandling

Uklar lovgivning og opdeling af ansvar mellem kommuner og regioner gør hjælpemiddel-området til en jungle og sender patienter rundt som kastebolde mellem systemerne.

Det mener Danske Regioner, der i stedet foreslår at samle ansvaret for hjælpemiddelområdet under regionerne.

- Ingen borgere efterspørger kompressionsstrømper for sjov. Det skal vi simpelthen ikke bruge tid og ressourcer på at sagsbehandle. Borgere skal have en garanti for, at udlevering af de mest almindelige hjælpemidler sker ensartet og effektivt. Vi har brug for et system, der bruger mere tid på borgerne og mindre på visitation, udtaler Mads Duedahl (V), næstformand i Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Forslaget kommer som en del af Danske Regioners udspil til Sundhedsstrukturkommissionen.

- Det må ikke være et postnummer, der afgør, om du kan få udleveret et hjælpemiddel. Hvis vi samler opgaven i fem regionale centre, kan der sikres tilstrækkelig volumen og kapacitet til at levere moderne logistik og distribution, så udleveringen kan foregå lokalt, på hospitalet eller i borgerens eget hjem. Det kan løfte kvaliteten og servicen for borgerne, udtaler Mads Duedahl i pressemeddelelsen.

Han peger på, at der også er økonomiske fordele at hente.

- Det er en win-win-situation for borgere og sundhedsvæsnet at samle ansvaret for hjælpemidler, for det giver borgere hurtig og ensartede tilbud, og samtidig kan det give stordriftsfordele for indkøb og reducere omkostningerne til administration, mener han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094