23948sdkhjf

Ministre reagerer på anbefalinger: - Et solidt springbræt

Life Science Rådet afleverer i dag, mandag, anbefalinger til en ny life science strategi til regeringen. Sundhedsministeren, erhvervsministeren og uddannelses- og forskningsministeren reagerer her på anbefalingerne

Anbefalingerne lander på regeringens bord i dag, og her bliver de taget med i regeringens arbejde med en ny life science strategi.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) ser et stort potentiale i at udvikle den danske life science-industri.

- Danmark er anerkendt over hele verden for vores life science-sektor og branchen spiller en nøglerolle for dansk økonomi. Og med udsigterne til en fordobling af eksporten, taler vi altså om et kæmpe vækstpotentiale, vi skal udnytte, udtaler Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for det store arbejde Life Science Rådet har lagt i de anbefalinger, vi står med i dag. De repræsenterer et solidt springbræt til at udvikle den danske styrkeposition og muligheden for en fordobling af eksporten. Det betyder vækst, bedre vilkår for iværksætteri og flere arbejdspladser. Jeg ser frem til at tage anbefalingerne med i arbejdet med den kommende strategi, så vi kan fremtidssikre en dansk life science-sektor i verdensklasse, lyder det fra erhvervsministeren.

Også sundhedsminister Sophie Løhde (V) tager imod anbefalingerne:

- Life science-branchen udvikler lægemidler, medicinsk udstyr og biotek til gavn for patienter og sundhedspersonale og spiller i dag en vigtig rolle i vores sundhedsvæsen. Virksomhedernes betydning for sundhedsvæsnet bliver forventeligt endnu større i fremtiden, hvor det er helt afgørende, at vi bliver bedre til at udnytte de teknologiske fremskridt, som løbende skabes. Jeg ser frem til at arbejde videre med rådets anbefalinger i regi af den nye life science-strategi, udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

Uddannelser er vigtige

En del af rådets anbefalinger er også, at det skal sikres, at Danmark har den fornødne arbejdskraft og viden, som life science-industrien kræver blandt andet ved at afdække det fremtidige behov for arbejdskraft inden for life science-branchen hurtigst muligt på tværs af erhvervsuddannelser, professionsuddannelser og lange videregående uddannelser, for at hurtigt kunne opnormere på de relevante uddannelser.

- Succesfuld dansk life science bygger på viden og kompetencer i virksomheder, sundhedsvæsen og forsknings- og innovationsindsatsen. Det er vigtigt, at vores videregående uddannelser understøtter life science-virksomhedernes potentiale og et sundhedsvæsen af høj kvalitet, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) i en pressemeddelelse.

- Samtidig skal vi blive endnu bedre til at omsætte forskning til nye, innovative sundhedsløsninger for at sikre bedre patientbehandling og fortsat vækst i life science-sektoren. Jeg glæder mig til at dykke ned i Life Science Rådets anbefalinger og få inspiration til regeringens kommende life science strategi, lyder det fra ministeren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109