23948sdkhjf

Hygiejnebind fremstillet af hamp og biofolie vinder pris

Hygiejnebind fremstillet af hamp og biofolie hjemtog hovedpræmien, da der tidligere på ugen blev uddelt bæredygtighedspriser i forbindelse med bæredygtighedseventet Reboot.

Vinderen af hovedpræmien og 250.000 danske kroner blev Odense-startuppen Mewalii, der udvikler og sælger et mere miljøvenligt alternativ til traditionelle hygiejnebind i form af bind fremstillet af hampefibre og biofolie.

- Mewalii er en fortjent vinder på grund af deres innovative og banebrydende arbejde med at gøre et hverdagsprodukt som hygiejnebind meget mere miljøvenligt, udtaler Enrico Augustinus, administrerende direktør i Odense Sport & Event, som sammen med Odense Klimapartnerskab står bag prisen.

En stor kilde til plastikforurening

Bag Mewalii står iværksætterne Simone Westergaard og Frederikke Dahl. Virksomheden udspringer af de to kvinders fælles frustration over manglen på miljøvenlige hygiejnebind på abonnement.

Bind er et af de plastikprodukter, der oftest havner i naturen, men Mewaliis produkter indeholder hverken plastik, bomuld eller pesticider – men i stedet europæisk produceret hamp, som samtidig kræver meget færre mængder vand end eksempelvis bomuld.

Juryens udtalelse om Mewalii

- Mewalii er vinderen af REBOOTs hovedpris 2023 på baggrund af deres banebrydende arbejde med at skabe et miljøvenligt engangsbind. Ved at erstatte plastik og bomuld med hamp og biofolie formår Mewalii at reducere vandforbrug, undgå pesticider og minimere transportafstande i produktionen af hygiejnebind. 

- Mewaliis forretningsmodel øger herudover produktets samlede bæredygtighed ved at tilbyde abonnementer og enkeltkøb af virksomhedens bind online, i supermarkeder og på arbejdspladser. 

- Endelig gør Mewaliis fokus på social bæredygtighed og tabubrud dem unikke på markedet, ligesom deres transparens omkring materialer og produktion yderligere styrker virksomhedens bidrag til en grønnere fremtid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062