Hjemmetest til tre kønssygdomme og indbygget vibrator i sengen: Elever præmieret for idéer
Der faldt konfetti ned over fremtidens iværksættere, da Fonden for Entreprenørskab afholdt Danish Entrepreneurship Festival i Øksnehallen i København.
Og blandt dem, der løb med legater, var flere idéer inden for sundhedsinnovation.
Den ene af idéerne kommer som kaldet, efter den nyeste statistik om klamydia-smitte er blevet offentliggjort, hvor det fremgår, at danske unge slår deres egen rekord i antallet af smittede med kønssygdommen.
Det skal BeSures idé være med til at gøre op med.
De to studerende fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet Lasse Aaby Buhl og Saxe í Dali Wagner har udviklet en hjemmetest, der kan teste for tre forskellige kønssygdomme på en gang.
Idéen er, at testen skal kunne købes i supermarkeder, så brugeren nemt og tilgængeligt kommer udenom alle problemerne og kan teste sig selv.
- Det er fantastisk at få et mikrolegat, når man har hørt alle de andre super gode idéer fra de andre unge. Det viser, at vores var rigtig godt. Nu skal vi ud og måske udvide teamet, lave forsøgskontrol, simulationer og få laboratorieadgang, lød det fra Saxe í Dali Wagner efter festivalen, skriver Fonden for Entrepreneurskab i en pressemeddelelse.
BeSure modtog et legat på 25.000 kroner, hvor Tuborgfondet og Bristol Myers Squibb er officielle partnere.
Om Danish Entrepreneurship Festival:
- Danish Entrepreneurship Festival er Danmarks største event for innovation og entreprenørskab og årets hyldest til undervisning, der fremmer innovative tankegange og iværksætteri hos børn og unge.
- Formålet er at skabe et rum og en kontakt mellem erhvervslivet og uddannelsessystemet, der giver elever og studerende mulighed for at modtage kvalificeret sparring og rådgivning på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces.
- På festivalen vil de unge deltagere præsentere deres idéer for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk, som står klar til at give feedback.
Kilde: Fonden For Entreprenørskab
Indbygget vækkeur
Også studerende fra CpHBusiness vandt en pris for deres idé, som henvender sig til hørehæmmede.
Deres idé er et innovativt vækkeur til hørehæmmede, som fungerer ved at vibrere, og det skal kunne monteres på fx hovedpuden eller dynen. Vækkeuret bliver dermed indbygget i sengen frem for at stå på et sengebord eller kræve, at man sover med fx ur.
Det var holdet Alectrona med eleverne Lukas Bo Nielsen, Rasmus Rejnholt Knudsen, Ida Scheuerlein Thorsen, Maja Helena Urup, Josef Al-Nema, Mathias Grøndahl og Tobias Kay Domdal fra CpHBusiness, der vandt Idékonkurrencen ved Danish Entrepreneurship Festival og 10.000 kroner, der er sponsoreret af Innovationsfonden.
Chip til døende
I en anden kategori Kickstart Programme, der henvender sig til erhvervsskolerne, vandt elever fra Syddansk Erhvervsskole i Odense.
De blev præmieret for deres 3D-printede chiplæser til plejehjemspersonales sundhedskort. Tidligere kunne alle se det klistermærke, der angav, om døende borgere ønskede at blive genoplivet eller hvile i fred, men med den nye teknologi er det kun sundhedspersonale, der har adgang til de informationer.
Restech hedder gruppen af elever der tæller Christina Berggreen, Tim Adler Svendsen, Oliver Rudebeck Lass Mætzke og Mike Hannibals fra Syddansk Erhvervsskole i Odense. De blev præmieret med 10.000 kroner, som er støttet af Think Human Foundation.