23948sdkhjf

Milliondonation sikrer bedre diagnosticering af nordjyske sportsfolk

En donation på over to millioner kroner skal gå til en ny avanceret CT-scanner til Sportsmedicinsk Center i Frederikshavn. 

Hurtigere og grundigere udredning.

Det er noget af det, som nordjyske sportsfolk kan se frem til, hvis de er så uheldige at få en idrætsskade. For en donation på over to millioner kroner fra Melsen Fonden betyder, at Sportsmedicinsk Center i Frederikshavn kan få en avanceret CT-scanner.

- Vi har allerede de lægefaglige kompetencer på et højt niveau til at kunne udrede atleter og motionister, men vi har gennem længere tid haft et ønske om at kunne yde en supplerende billeddiagnostisk udredning. Det kan vi nu med en ny CT-scanner, der har en markant lavere stråledosis end normalt, hvilket gør, at man vil anvende den i flere situationer, udtaler Thøger Persson Krogh, der er ledende overlæge på Sportsmedicinsk Center Frederikshavn i en pressemeddelelse.

Han fortsætter med at påpege endnu en fordel ved scanneren:

- Derudover er det særlige ved scanneren, at patienten undersøges stående med vægtbelastning, hvilket giver os mulighed for at analysere skadesproblematikken på en helt anden måde end tidligere, lyder det fra Thøger Persson Krogh.

Nyt niveau for udredning

Scanneren vil blive taget i brug i løbet af december, og personalet kommer selv til at betjene den, hvilket betyder mere effektive forløb.

- I og med at vi selv kan betjene scanneren på vores klinik, betyder det, at vi kan foretage scanningen med det samme, og at patienten får svar på undersøgelsen samme dag. Derfor kan vi nu lave et accelereret udredningsforløb og undgå lange ventelister, lyder det fra Thøger Persson Krogh.

Samtidig vil personalet få en unik mulighed for yderligere forskning i blandt andet ledproblemer, som ikke umiddelbart kan forklares gennem røntgen og MR-scanning.

Det er den nordjyske fond, Melsen Fonden, der har støttet Sportsmedicinsk Center med millionerne til scanneren, som ifølge fonden er den første af sin slags i Danmark. Fonden ønsker at sikre et højt niveau for udredning af patienter med idrætsskader.

- Med donationen ønsker vi at støtte op om en helt ny teknologi, der endnu ikke findes i Danmark, og som kan hjælpe sportsfolk og motionister med udredning på et niveau, som ikke er set tidligere, udtaler Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand i Melsen Fonden, i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11