23948sdkhjf

DI-topchef om milliardinvestering: Novo skriver danmarkshistorie

Novo Nordisk laver ifølge Dansk Industri den største private investering nogensinde. 

Smilet er ekstra bredt i dag på direktøren for danmarks største erhvervsorganisationer. 

Novo Nordisk vil udvide produktionskapaciteterne i Kalundborg. Medicinalselskabet vil investere 42 mia. kr. i anlægget, som vil blive designet som en multi-produkt facilitet med fleksibilitet til at rumme fremtidige processer.

Ifølge Dansk Industri skriver Novo Nordisk danmarkshistorie med den største private investering nogensinde. 

- Jeg bliver så stolt, når vi i Danmark kan bryste os af at have en virksomhed som Novo. De formår hele tiden at rykke hegnspælene for, hvad der muligt her i vores lille land. Så det kan ikke overdrives, hvor vigtigt for Novo er for Danmark, og ikke mindst hvad Danmark er for Novo Nordisk - Europas mest værdifulde virksomhed. Og nu vælger, de at foretage så stor en investering, i et lille marked som Danmark. Det kan vi alle være stolte af, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri, i en pressemeddelelse. 

Investeringen skal gå til bygningen af en 170.000 kvadratmeter ny fabrik i Kalundborg. Den størrelse investering svarer til en helt ny Storebæltsbro.

- Det er den største enkeltstående private investering i nye produktionsarbejdspladser nogensinde. Hvis vi regner i nutidskroner, er der tale om en investering, der svarer til Storebæltsbroen. Det er en fantastisk nyhed, siger Lars Sandahl Sørensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078