23948sdkhjf

Fra betalingsstandsning til trecifrede vækstrater: Melitek-brødre vinder pris

Brødrene har overvundet vanskelige tider, udført en turn-around og er lykkes med at skabe en særdeles succesfuld virksomhed

Jesper og Kim Laursen fra Melitek har netop vundet prisen som Årets Ejerleder 2023 på Sjælland. 

Virksomheden producerer plastgranulat til den globale medicoindustri. Jesper og Kim Laursen modtager prisen, fordi de, på trods af vanskelige tider og modgang, har formået at gennemføre en komplet turnaround og opbygge en succesfuld og stabil virksomhed, som har leveret og fortsat leverer ekstraordinære resultater.

Det skriver PwC, som er med til at kåre årets ejerleder, i en pressemeddelelse.

- Jesper og Kim er to ejerledere med et unikt gå-på-mod. Uanset hvor sort det har set ud, eller hvor vanskelige udfordringer de har stået over for, så har Jesper og Kim fundet en løsning. De har formået at eksekvere på en ambitiøs strategi, samtidig med at de har skabt en virksomhed, der hviler på sunde værdier, udtaler Lars Vagner, partner i PwC i Ringsted, i en pressemeddelelse. 

- Ejerlederne er målrettede og ambitiøse. De stræber efter konstante forbedringer og efter, at det nye år skal være bedre end det forgangne år. Deres særlige ledelsesværdier og evne til at sætte nye mål og følge en strategisk plan understreger, hvorfor Jesper og Kim er så dygtige ejerledere.

Turn-around og tillid

I år 2000 oplevede virksomheden en økonomisk krise og endte i betalingsstandsning.

Ved hjælp af egne midler lykkedes det familien at kæmpe sig ud af betalingsstandsningen, men blot tre år senere blev de tvunget til at forlade deres ejendom ved Tuborg Havn. De beslutter hurtigt at flytte produktionen til Nørre Alslev.

Fakta om Melitek A/S (Nørre Alslev)

  • Melitek blev grundlagt i 1979 af Jesper og Kim Laursens far. 
  • De to brødre blev i 1990'erne en del af Melitek, som producerer plastgranulat til den globale medicoindustri.
  •  De seneste år har Melitek præsenteret resultater med trecifrede vækstrater.

Herfra tog det fart for Melitek, der i de efterfølgende år har leveret det ene flotte resultat efter det andet.

- Ejerlederne har skabt bemærkelsesværdige resultater, og de har gjort det på et fundament af tillid. For Jesper og Kim Laursen er tillid altafgørende. Tillid udgør grundstenen i Melitek - tillid til medarbejdere, til kunder og til hinanden som brødre. De er til inspiration for andre og fortjener at blive anerkendt, udtaler Lene Qvist, regionsdirektør hos Nykredit på Sjælland, i en pressemeddelelse.

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 20. gang. Årets tema er ejerledernes grønne transformation.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 16. november.

Juryen består af regionsvinderen fra 2022 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og to erhvervsprofiler. Layland Barker fra Titan Containers vandt konkurrence i 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062