23948sdkhjf

Norsk healthtech-virksomhed kommer på danske hænder

Den danske softwarevirksomhed EG har købt den norske healthtech-virksomhed Checkware.

Checkware er et softwareprogram, der giver patienter mulighed for at deltage aktivt i deres egen behandling og opfølgning gennem digitale kliniske kortlægninger, digital hjemmeopfølgning af patienter og netbaserede behandlingsprogrammer. Programmet kan komme det danske sundhedsvæsen til gode, spår EGs CEO.

- Sundhedsprofessionelle i alle lande har brug for en innovativ tilgang til at optimere patientinddragelse, og fjernbehandling af patienter bliver stadig mere effektiv. Opkøbet af Checkware sikrer os en fleksibel og skalerbar softwareplatform, der understøtter både psykisk og somatisk behandling. Checkware kan bistå sundhedssektoren med at imødegå manglen på ressourcer og ændrede demografiske forhold ved at gøre behandlingen mere effektiv, udtaler EGs CEO, Mikkel Bardram, i en pressemeddelelse.

Kan lære af norske erfaringer

EG har mere end tyve års erfaring med at levere software til alment praktiserende læger og speciallægeklinikker. Derudover understøtter EGs software forskellige sundhedsprofessionelle som fysioterapeuter, kiropraktorer, hudlæger og naprapater, men den danske softwaregigant leverer også software til en lang række andre sektorer.

Nu kommer de til at tilføje Checkware til porteføljen, og ifølge nordmændenes CEO, Heidi Blengsli, kan det komme det danske sundhedsvæsen til gode.

- Vi er meget stolte over at blive en del af en professionel og solid virksomhed som EG og ser det som en anerkendelse af det arbejde, vi har udført sammen med vores kunder for at skabe bæredygtige digitale sundhedstjenester. Det er et udtryk for, at den norske healthtech-industri er frontløber og har et stort potentiale, udtaler Heidi Blengsli.

Med opkøbet beskæftiger EG nu i alt over 350 medarbejdere inden for healthtech.

Fakta

  • Danske EG har over 2000 ansatte verden over. De udvikler softwareløsninger til en lang række brancher fra sundhed, handel og logistik til byggeri, administration og energisektoren.
  • De har senest opkøbt norske Checkware, der står bag en digital sundhedsløsning, som forbedrer kontakten mellem patienter og sundhedsvæsen med blandt andet onlinemonitorering og online-behandlinger.

Kilde: EG, Checkware

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078