23948sdkhjf

Dansk-tysk sensorteknologi skal afhjælpe inkontinensproblemer og spare tid i hverdagen

Et nyt samarbejde mellem danske Micro Technic og tyske Smartnanotubes skal gøre hverdagen lettere for ældre med inkontinens og det personale, der hjælper dem i hverdagen.

Samarbejdet er mundet ud i en teknologi med intelligente lugtsensorer, der øjeblikkeligt kan opdage inkontinensproblemer. Her kan sensorerne opfange lugtsignaler fra bleer eller sengetøj og med det samme videregive informationerne til plejepersonalet.

Dermed sikrer teknologien, at de berørte borgere hurtigere kan få hjælp, og personalet kan i samme ombæring spare tid på omfattende rutinekontroller, så de kan bruge tiden på andre opgaver.

- Med en aldrende befolkning stiger behovet for kvalitetspleje dag for dag. Vi har længe arbejdet med teknologiske løsninger til behov inden for plejesektoren. I Smartnanotubes har vi fundet en partner, hvis innovative sensorteknologi kan være med til at revolutionere velfærdsteknologien inden for ældreomsorgen, udtaler administrerende direktør for Micro Technic, Frank Max Laursen, i en pressemeddelelse.

De to teknologivirksomheder har allerede gennemført tests på et plejehjem, hvor sensoren blev diskret installeret under sengen. En maskinlæringsmodel blev trænet til at genkende duftsignaler, og resultaterne viste "imponerende præcision i at identificere de forskellige lugte". Sensoren kan desuden bruges uden behov for bleer og kan genkende både urin- og afføringsinkontinens, lyder det i pressemeddelelsen.

I praksis er det Smartnanotubes, der har udviklet lugtsensoren med deres E-Nose-teknologi, mens Micro Technic har bidraget med deres viden inden for dataopsamling og elektronikproduktion til at skabe det færdige produkt.

Parterne forventer at have produktet klar til lancering i slutningen af 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078