23948sdkhjf

Region vil undersøge vagtlægers brug af videokonsultationer

Det skal undersøges, om regions vagtlæger har "uhensigtsmæssig" brug af videokonsultationer

Region Nordjylland vil undersøge, om nogle af regionens vagtlæger bruger videokonsultationer "uhensigtsmæssigt".

Det oplyser regionen til Radio4 Morgen.

Udmeldingen kommer, efter at mediet har beskrevet, at nogle få vagtlæger tjener millionbeløb på at bruge videokonsultationer.

I et skriftligt svar står der, at regionen har "iværksat en nærmere undersøgelse af data med henblik på at afdække, om der er vagtlæger, som har en uhensigtsmæssig brug af videokonsultationer".

Ifølge Radio4 har en enkelt vagtlæge i regionen tjent 2,4 millioner kroner alene på videokonsultationer på halvandet år.

Mediet skriver, at lægevagtens akkordsystem betyder, at vagtlæger modtager mindst 225 kroner, hver gang de bruger video. Til sammenligning udløser en telefonkonsultation 76 kroner.

Ifølge Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi på SDU, burde de enkelte regioner tage en snak med de læger, der skiller sig ud.

- Et sted at starte var at tage en dialog med den pågældende læge og høre, hvorfor afviger du så meget fra dine kolleger. Og så kan det jo være, at der er en udmærket forklaring på det, siger Jes Søgaard til Radio4.

Det er ifølge mediet også muligt for vagtlæger i Region Midtjylland og Region Syddanmark at tjene ekstrabeløb på at bruge video til at vurdere deres patienter.

Radio4 har tidligere beskrevet, at det i Syddanmark er populært at anvende videokonsultationer.

179.000 gange har vagtlæger fra Region Syddanmark set på patienter gennem video fra januar 2022 og halvandet år frem.

Region Midtjylland og Region Syddanmark har ikke givet udtryk for, at de vil undersøge, om der er foregået uhensigtsmæssig brug af de dyrere videokonsultationer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.408