23948sdkhjf

Bosch vil have førertrøjen og tjene milliarder på kvanteteknologi

Kvanteteknologien har særligt potentiale til at blive brugt inden for medicins teknologi

Der er store planer hos teknik-giganten Bosch.

For her vil man tage hul på at få den kvanteteknologi, som man har forsket i hos den tyske virksomhed i ti år, ud på markedet. 

Det betyder, at man inden for de kommende år sætter gang i at arbejde med pilotkunder i blandt andet medicinalindustrien, og der ligger et kæmpe markedspotentiale, som får Bosch til at sigte højt. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- De kvantesensorer, vi skaber inden for medicinsk teknologi, passer perfekt til vores ’Invented for life’-etos. Ved udgangen af årtiet ønsker vi at indtage en førende position med vores teknologi, udtaler Dr. Stefan Hartung, formand for Boschs bestyrelse i pressemeddelelsen.

Medicin og luftfart

Man kan blandt andet bruge kvantesensorer  til hjerne-computer-grænsefladen (BCI), og alene det område regner Bosch med er fem mia. dollars værd på lang sigt. Derudover kan man også benytte kvanteteknologi til overvågning og diagnosticering over længere tid og mere smart end EKG på nuværende tidspunkt er, ifølge Bosch. 

For den prototype, som Bosch arbejder med, hævder virksomheden er en af de mindste på markedet, i det den er på størrelse med en mobiltelefon. Den lille størrelse kan udnyttes, og kan bl.a. derfor bygges ind i tøj eller madrasser.

Udover medicinsk formål vil Bosch også satse på at udnytte kvanteteknologiens fordele til navigation i bl.a. luftfart.

I alt beskæftiger 30 personer sig hos Bosch udelukkende med kvanteteknologi i den nyere satsning, Bosch Quantum Sensing, der blev etableret i begyndelsen af 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141