23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Fyn kan også

En ny undersøgelse af life science-virksomheder på Fyn viser et stort potentiale 

Det er ikke kun Storkøbenhavn, der kan bryste sig af en blomstrende life science-industri.

Det kan Fyn også, viser en ny undersøgelse, udarbejdet af netværket Life Science Fyn, skriver MedWatch.

Især i Odense-området er der gang i industrien, hvor over 3000 mennesker er beskæftiget inden for life science, og der er generelt set fremgang i den gennemsnitlige omsætning.

Der ligger særligt en fordel og et potentiale i Fyns størrelse og life science-startups, mener Christian Ravnsborg, der er direktør for diagnostikvirksomheden Evosep og bestyrelsesmedlem i Life Science Fyn.

- Jeg tror måske, at den her stærke lokale ånd og fællesskabsfølelsen er lettere at bruge som platform til at drive et projekt. Hvis du har en virksomhed med 20 medarbejdere, så kalder du dig start-up, og alle mål nås sammen i fællesskab. Det gør man ikke, når man er 50.000 – det er i hvert fald en anden kultur, og jeg tror det er de samme mekanismer, der er i spil når man geografisk er forankret et lidt mindre sted, og alle kender hinanden, siger Christian Ravnsborg til MedWatch.

Ifølge undersøgelsen er der over 40 virksomheder inden for life science på Fyn. De fordeler sig på 38 procent inden for farma, 29 procent inden for medico, 12 procent inden for kontraktforskning og 12 procent inden for in vitro diagnostik. Et lille mindretal beskæftiger sig med agrotech og green tech.

Life Science Fyn blev stiftet i 2022 og har til formål at samle interesser inden for life science og indgå samarbejde med blandt andre Odense Kommune, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093