23948sdkhjf

Elon Musks hjernechip får grønt lys til at blive testet på mennesker

Et implantat skal gøre det muligt at styre computere med tankens kraft. Nu har Elon Musks Neuralink fået grønt lys til kliniske forsøg med sin hjernechip i mennesker - og leder efter testpersoner.

Det lyder måske som noget fra en sci-fi-film. Et implantat i form af en chip, kaldet N1, vil blive opereret ind i hjernen af en specialudviklet robot og gøre det muligt at skrive og styre en musemarkør på en computer - bare ved at tænke.

Ifølge biotekvirksomheden Neuralink vil implantatet kunne optage og overføre hjernesignaler trådløst til en app, som så kan aflæse hensigten med bevægelserne.

Iværksætteren og grundlæggeren Elon Musk, som også er en af verdens rigeste personer, har ikke sparet på løfterne om, hvad hans virksomhed kan muliggøre i fremtiden. Han hævder blandt andet, at blinde kan få synet tilbage, og at lammede kan genvinde kontrollen over deres krop.

Hvordan det kommer til at gå, er endnu uvist, men virksomheden har nu fået grønt lys til at begynde sit første kliniske forsøg på mennesker.

"Et banebrydende forsøg med medicinsk udstyr til vores fuldt implanterbare, trådløse hjerne-computer-interface", kalder virksomheden det selv.

Neuralink blev grundlagt i 2016 og har indtil nu testet implantatet på dyr. Det nye seksårige studie vil primært rekruttere patienter med tetraplegi, det vil sige personer der lider af lammelser på grund af ALS eller rygmarvsskade. Færre end ti personer vil blive inkluderet i undersøgelsen.

Artiklen blev først bragt i Medtechnews' svenske søstermedie, MedtechMagazine.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125