23948sdkhjf

Amerikansk godkendelse sender Ambu-aktie på himmelflugt

Ambu-aktien fik kursstigning onsdag. Et engangskoloskop er godkendt i USA og rulles gradvist ud

Aktier i medicinalvirksomheden Ambu har onsdag taget et hop i vejret efter en godkendelse af et engangskoloskop og et endoskopisystem i USA.

Ambu-aktien nåede op på over 7 procent i formiddagstimerne, men endte med at lukke i 4,4 procent på børsen i København.

Med den kursstigning slutter aktien dagen i toppen af det danske eliteindeks, C25.

Ambu, der producerer udstyr til hospitals- og sundhedssektoren, har tidligere onsdag udsendt en meddelelse om godkendelsen hos den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse, FDA.

Et koloskop anvendes til undersøgelse af tyktarmen.

Ifølge Ambu vil koloskopet ved navn aScope Colon først blive prøvet af på udvalgte klinikker i USA.

Selskabet håber, at engangsdesignet kan bidrage til mere effektiv behandling af særlige patientgrupper, hvor det er vigtigt, at koloskopet er fuldstændig sterilt.

Det gælder blandt andet for folk med svækket immunsystem.

- Vores entré på markedet for gastroenterologi handler om at lære og fokusere, siger Ambu-topchef Britt Meelby Jensen i en skriftlig kommentar.

- Og mens vi gradvist udvider vores produktportefølje, glæder vi os til at bringe fordelene ved engangseffektivitet og sterilitet til et stigende antal sundhedsprofessionelle og patienter.

Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, siger til erhvervsmediet MarketWire, at troen på indtjening i Ambus endoskopidel er steget med onsdagens nyhed.

Han påpeger dog også, at Ambu-aktien har haft tendens til store stigninger og fald.

- Ambu-aktien har været presset i år, og det er klart, at når der kommer negative nyheder, følger også en negativ kursreaktion - omvendt bliver positive nyheder taget ret godt imod blandt investorerne, siger han til erhvervsmediet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094