23948sdkhjf

Ellab-køb gennemført - med ny investor ombord

Novo Holdings, der står bag Novo Nordisk, kunne tidligere på året meddele, at de ville købe måle- og overvågningsvirksomheden Ellab fra svenske EQT, og nu er købet gennemført.

Efter myndighederne har godkendt handlen, har Novo overtaget det fulde ejerskab, men sådan kommer det ikke til at se ud længe. For i samme ombæring som gennemførelsen af købet har de valgt at sælge en "betydelig minoritetsandel af Ellab" til Lundbeckfonden, lyder det i en pressemeddelelse.

Novo oplyser, at de har sat den mangeårige GN-CEO Anders Hedegaard i spidsen for Ellab som bestyrelsesformand for virksomheden, og han mener at Novo Holdings-Lundbeckfonden-konstellationen er det helt rette ejerskab i Ellab.

- Desuden glæder jeg mig over, at både Novo Holdings og Lundbeckfonden kommer til at indgå i ejerkredsen, og jeg er sikker på, at begge parter kommer til at udgøre et meget solidt grundlag for Ellabs fremtidige vækst, udtaler han.

Arne Due-Hansen, chef for Strategiske Investeringer i Lundbeckfonden, er godt tilfreds med fondens køb, der i øvrigt betinges af myndighedernes godkendelser.

- Vi ser frem til at videreudvikle den spændende vækstrejse, som Ellab er på, i partnerskab med Novo Holdings. Som medtech-virksomhed giver den endnu mere bredde til vores strategiske portefølje af healthcare-virksomheder og repræsenterer et klart skridt henimod vores langsigtede ambition om at udvikle danskbaserede virksomheder til globale ledere på deres felt, lyder det fra Arne Due-Hansen.

Under EQTs ejerskab har Ellab gennemført et tocifret antal opkøbt og tredoblet omsætningen.

Om Ellab

  • Stiftet af Leo Nielsen i 1949 under navnet Elektrolaboratoriet.
  • Holder til i Hillerød.
  • Leverer løsninger til at måle, registrere, overvåge og validere kritiske parametre ved varme- og kuldebehandlingsprocesser til medicinalindustrien men leverer også til fødevareindustrien.
  • Har flere af verdens største biotek- og medicinalvirksomheder som kunder.
  • Blev i 2019 opkøbt af den svenske kapitalfond EQT, der i sommeren 2023 solgte virksomheden videre til Novo.

Kilde: Ellab, Novo Holdings

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095