23948sdkhjf

Falck indgår samarbejde om bemandede droner til hjerteredning

Falck har indgået et samarbejde med californiske Jump Aero om den første kommercielle levering af enmandsdroner til hurtig livreddende førstehjælp

Hurtig og bæredygtig.

Det er sådan, Falck beskriver den enmandsdrone fra Jump Aero, som den danske redningskoncern nu har sikret sig forkøbsret til. 

- Vi har i en årrække arbejdet med udbredelsen af sundhedsdroner, og med dette samarbejde tager vi skridtet videre imod at kunne rykke ud med ambulancereddere til tilskadekomne med kritisk medicin og førstehjælp ved at flyve. Bemandede dronefly vil både øge vores evne til at levere livreddende interventioner, mens det også er en mere bæredygtig transportmåde, der reducerer vores samlede CO2-aftryk, udtaler Jakob Riis, adm. direktør i Falck i en pressemeddelelse.

Dronen, JA1 Pulse, er designet til at hjælpe sundhedsfaglige med at ankomme til nødsituationer i yderområder hurtigst muligt med kritisk livreddende udstyr.

Med forkøbsretten sikrer Falck sig tæt adgang til udviklingen af avancerede luftfartøjer, der hurtigt og mere bæredygtigt kan transportere kritisk medicin og sundhedsfagligt personale ud til nødlidte i svært tilgængelige områder.

Vil skubbe grænserne

Partnerskabet med Jump Aero er et af flere samarbejder Falck har på droneområdet, der har til formål at gentænke sundhedsløsninger ved udnyttelse af avanceret luftmobilitetsteknologi.

- Vi er glade for at slå os sammen med Falck, en global leder inden for sundheds- og beredskabstjenester, udtaler Carl Dietrich, grundlægger og præsident for Jump Aero Incorporated i pressemeddelelsen.

- Sammen vil vi skubbe grænserne for, hvad der er muligt i branchen, ved at udnytte eVTOL-flyteknologi til at forbedre hastigheden og effektiviteten af sundheds- og beredskabsoperationer, lyder det.

Om enmandsdronen:

  • Enkeltmandsflyet vil have en dashhastighed på 250 knob, hvilket gør det til den hurtigste form for bæredygtig personlig transport med det mål at give den største dækningsradius inden for 8-minutter.
  • eVTOL-design, JA1 Pulse, er designet til at hjælpe sundhedsfaglige med at ankomme til nødsituationer i yderområder hurtigst muligt med kritisk livreddende udstyr.

Kilde: Falck A/S

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11