23948sdkhjf

Budgetaftale ændrer på hospitals funktioner

Region Midtjyllands regionsråd er blevet enige om en budgetaftale, der ændrer på funktioner og åbningstider på Regionshospitalet i Silkeborg

Budgetaftalen for næste år betyder, at nogle funktioner ændres på Regionshospitalet i Silkeborg, men hospitalet bliver ikke til et frihospital, hvilket ellers var et forslag. 

Det står klart, efter regionsrådet er blevet enige om en budgetaftale for næste år. Aftalen betyder dog, at Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg ikke længere skal modtage visiterede akutte medicinske patienter.

- Budgetaftalen bærer i høj grad præg af en række meget vanskelige, men desværre helt nødvendige prioriteringer og besparelser. Forligskredsen har fokuseret på at sikre kvalitet i sundhedstilbuddene og samtidigt undgå, at personalet får endnu mere travlt. Tilbage er serviceforringelser, som vi ikke kan undgå, udtaler Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Med aftalen ændrer regionsrådet det nuværende akutlandskab på flere centrale punkter: Antallet af akutlægebiler beskæres, så der fremover er akutlægebiler i byer med akuthospitaler samt i Holstebro. Akutklinikkerne får nye kortere åbningstider fra kl. 16 til kl. 22 (kl. 23 i Silkeborg og Holstebro), og matcher dermed åbningstiderne i forårets lægevagtaftale.

Udgangspunktet for aftalen var et sparekatalog på i alt 364,8 mio. kr. for sundhedsområdet, administrationen og Regional Udvikling.

Aftalen bliver formelt udmøntet på regionsrådsmødet 20. december 2023.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063