23948sdkhjf

Endoskopidelen vokser for Ambu

Mens Ambus øvrige forretningsområder har negativ vækst, er endoskopiforretningen i fremgang

Danske Ambus endoskopiudstyr er efterspurgt, og det ses tydeligt i seneste halvårsregnskab, hvor særligt den forretningsdel er vækstet.

Det skriver MedWatch.

Mere præcist har endoskopidelen i første halvår bidraget med en organisk vækst på 23 procent, og en omsætning på 684 mio. kr., der til sammenligning lød på 562 mio. kr. i samme periode året før.

Derimod stod det sløjt til med de to øvrige forretningsområder, anæstesi og patientmonitorering, der begge har genereret negativ vækst på hver især 7 procent.

Resultaterne får Ambu til at præcisere forventningerne til 2022/2023-regnskabet med en organisk vækst på 6-8 procent mod tidligere 5-8 procent.

Desuden fortæller selskabet til Børsen, at de har gjort tiltag, som skal forbedre indtjeningen på anæstesi- og patientmonitoreringsdelene. Et af tiltagene er, at Ambu vinker farvel til 40 lande og samtidig hæver prisen på produkterne i lande, hvor lønsomheden ikke er tilstrækkelig. 

Ambu har været igennem et par år med modvind, i det selskabet oplevede skuffende resultater. Sidste års regnskab viste en tilbagegang med 60 procent på bundlinjen.

Men at endoskopidelen skulle vinde frem var en del af Ambus plan for en femårig periode, som selskabet i foråret offentliggjorde.

Her fremgik det, at selskabet sigter efter en årlig organisk omsætningsvækst (CAGR) på 10 procent med en organisk vækst på endoskopiforretningen på 15-20 procent.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094