23948sdkhjf

Rapport: Forbrugere klar til at få diagnoser via ChatGPT

En rapport viser, at forbrugere verden over har stort tillid til kunstig intelligens

Mennesker verden over har så stor tillid til kunstig intelligens, at de er klar til at modtage en medicinsk diagnose af ChatGPT.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Capgemini Research Institute, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen har man spurgt flere end 10.000 forbrugere i 13 lande, herunder Norden. 67 procent af respondenterne ser positivt på at få medicinske diagnoser fra generativ AI.

Udbredelsen af AI og forbrugernes positive modtagelse giver ifølge John Fodeh, der er direktør for Life Sciences & Medtech hos Capgemini Danmark, virksomheder nogle nye muligheder. Men det stiller samtidig en række helt nye krav.

- Vores undersøgelse viser entydigt, at forbrugerne har en meget høj grad af tillid til AI allerede på det her tidlige stadie. Man kan derfor godt sætte spørgsmålstegn ved, om tilgangen til generativ AI sker lidt for ukritisk. For det er altså teknologi, og den er langt fra ufejlbarlig. Det har vi set mange eksempler på allerede, siger direktøren i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Det er derfor ekstra vigtigt, at organisationer og virksomheder, der kaster sig over generativ AI, er meget bevidste om, at de står med et stort ansvar ift. pålideligheden af de informationer, datasikkerhed og anbefalinger som AI-værktøjerne genererer til forbrugerne eller deres medarbejdere, lyder det.

Capgemini er en multinational virksomhed, der tilbyder rådgivning i forbindelse med digital transformation, teknologi og ingeniørtjenester. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065