23948sdkhjf

Målet var 1000 flere sygeplejersker, men der er 163

Trods politiske målsætninger og millionindsprøjtning er antallet af sygeplejersker stort set uændret

Det har ellers været en målsætning for både den tidligere og nuværende regering, at der skulle ansættes flere sygeplejersker til det pressede sundhedsvæsen. 

I en aftale mellem den tidligere regering og Danske Regioner blev der i 2020 afsat 300 mio. kr., som skulle skaffe 1000 flere sygeplejersker fra 2021.

Alligevel er antallet af sygeplejersker i det offentlige stort set uændret. Det skriver DR.dk.

Siden maj 2019 er antallet af sygeplejersker i regionerne steget med 163, viser tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, som DR har fået.

Socialdemokratiets politiske ordfører Christian Rabjerg Madsen siger til DR.dk, at man udover at afvente sundhedsstrukturkommissionens resultater også har lavet en akutpakke, der afsætter penge til at tiltrække udenlandsk arbejdskraft og giver mulighed for at betale for merarbejde.

- Og så skal vi allerede nu i efteråret have en trepartsforhandling, hvor vi skal drøfte og løfte lønnen i den offentlige sektor med seks milliarder, for vi har udfordringer med at tiltrække hænder, hoveder og hjerter i hele den offentlige sektor. Det er det, vi også ser på sygeplejerskeområdet, siger Christian Rabjerg Madsen til DR.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282