23948sdkhjf

Dansk health tech-virksomhed vinder royal eksportpris

Kronprins Frederik hylder danske MagVentures evne til at træde ind på det amerikanske marked med en business award

Den danske virksomhed MagVenture har ikke kun knækket koden til det amerikanske sundhedsteknologiske marked. Virksomheden har også opnået imponerende vækstrater.

Derfor bliver de hyldet med Kronprins Frederiks eksportpris 'Export Achievement'.

Det skriver Danish Export i en pressemeddelelse.

MagVenture har udviklet en række produkter inden for transkraniel magnetisk stimulation (TMS). Det er en teknologi, der effektivt behandler en række mentale lidelser, blandt andet depression, og som dermed forbedrer livet for mennesker verden over. 

Christian Wanding, CCO hos MagVenture håber, prisen kan skubbe på andre virksomheders USA-drømme.

- Vi håber, at denne case om succesfuld eksportudvikling inspirerer andre til at tænke globalt og turde tage risikoen ved at etablere sig i USA, som kræver store investeringer i form af myndighedsgodkendelser, organisationsudvikling og salgsgenererende aktiviteter. Især inden for sundhedssektoren for små iværksættervirksomheder som os, siger Christian Wanding, CCO hos MagVenture i pressemeddelelsen.

Planer om 100 nye ansatte

I 2017 opnåede virksomheden godkendelse af de amerikanske sundhedsmyndigheder, og siden da er forretningen i USA vokset støt.

MagVenture-koncernen blev stiftet i 1992 og er gennem årene vokset til et amerikansk datterselskab og 24 ansatte. Omsætningsvæksten lød i 2022 på 57 procent, og virksomheden har planer om at ansætte mere end 100 nye medarbejdere globalt i løbet af de kommende tre år.

Udover eksportprisen uddeles også priser i kategorierne: Business Excellence og Green Solutions.

- Det er tre virksomheder, som inden for hver deres felt har repræsenteret Danmark på fornemste vis. Med innovation, kvalitet og bæredygtige løsninger såvel som forretningsmodeller har de tre virksomheder opnået stor succes på deres respektive markeder, udtaler Poul Due Jensen, Group President, CEO i Grundfos og medlem af juryen for HRH Crown Prince Frederik International Business Awards i pressemeddelelsen.

Prisen blev overleveret af kronprinsen ved en ceremoni i Frederik VIII’s palæ på Amalienborg, hvor danske og udenlandske ambassadører, hædersprisens jury og sponsorer og øvrige repræsentanter fra erhvervslivet deltog.

Fakta:

  • HRH Crown Prince Frederik International Business Awards blev uddelt første gang i 2020.
  • Hædersprisen uddeles i et samarbejde mellem kongehuset, Danish Export Association og The Trade Council.
  • Prisen uddeles til danske virksomheders udenlandske datterselskaber, agenter eller distributører.
  • Prisen uddeles i tre kategorier: Business Excellence, Export Achievement og Green Solutions.
  • Mindst én af prismodtagerne skal være en SMV.

Kilde: Danish Export

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078