23948sdkhjf

Life science-virksomheder er på liste over verdens mest bæredygtige

Life science-virksomheder har kvalificeret sig til en slags Nobelprisliste for de mest bæredygtige virksomheder i verden

Startup-virksomheden Bionaut Labs i Californien, USA, udvikler mikrorobotter, der kan sendes ind i hjernen og navigeres ved hjælp af magneter. På stedet kan de fjernstyrede små maskiner operere med millimeterpræcision og derefter føres tilbage til kirurgen.

Robotterne kan operere i flere forskellige typer væv og kan derfor bruges i forskellige dele af kroppen. Et anvendelsesområde, som virksomheden arbejder med, er, at de skal kunne levere medicin lokalt.

Bionaut Labs er en af ​​100 virksomheder præsenteret på Norrsken Fondens Impact 100-liste. Det skriver MedTechNews svenske søstermedie Medtech Magazine

Fonden har udvalgt de 100 startup-virksomheder, der ifølge Norrsken, er verdens mest lovende startups set ud fra et bæredygtighedsperspektiv. Det handler om virksomheder, der udvikler teknologier til at reducere for eksempel hungersnød eller klimaforandringer.

Ambitionen er, at listen skal udgøre en "Nobelpris for gennemslagskraft", så iværksættere kan få lige så meget opmærksomhed som nobelpristagere, oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Af de 100 virksomheder på listen arbejder 12 med sundheds- og life science-løsninger.

Flere af virksomhederne arbejder på at forbedre sundhedsvæsenet ved hjælp af AI. Et eksempel er den tyske virksomhed Vara, som udvikler en teknologi, der skal give mere præcis kræftdiagnostik ved hjælp af maskinlæring. Andre eksempler fra listen er American Caption Health, som integrerer ultralydsteknologi og kunstig intelligens, og Woebot, der laver en AI-assisteret app til at understøtte psykisk sygdom.

En anden teknologisk udvikling, som vi kun har set begyndelsen på, er sundhedsvæsenet på afstand. En virksomhed, der arbejder på det, er repræsenteret på listen af ​​britiske Proximie, som har udviklet en platform for læger til at samarbejde virtuelt på verdensplan.

Her er alle de virksomheder, der arbejder med sundhed eller biovidenskab på Impact 100-listen:

Ada Health (Tyskland)

Arpeggio Cinema (USA)

Bionaut Labs (USA)

Billedtekst Health (USA)

Cellino (USA)

Deep Genomics, Inc. (Canada)

Ellipsis Health (USA)

Neurotrack (USA)

Prellis Biologics (USA)

Proximie (Storbritannien)

Cipher Medicine (USA)

Valence Discovery (Canada)

Vare (Tyskland)

Woebot Health (USA)

Læs hele Impact 100-listen på Norrskens side .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062