23948sdkhjf

Ufaglærte blev uddannede SOSU'er på 17 uger

24 ufaglærte medarbejdere fra plejehjem og hjemmepleje i Greve er netop blevet faglærte social- og sundhedshjælpere efter et intensivt uddannelsesforløb på 17 uger.

De 24 er på det allerførste hold, der gennemfører Greve Kommunes og SOSU-skolen ZBC i Køges særlige uddannelsesforløb, hvor ufaglærte medarbejdere med relevant erfaring kan gennemføre 17 ugers teori og dermed blive social- og sundhedshjælpere.

Det fortæller Greve Kommune i en pressemeddelelse.

Al teori på 17 uger

I Greve Kommune har ledere på plejehjem og i hjemmeplejen arbejdet målrettet på at motivere ufaglærte medarbejdere til at tage uddannelsen til social- og sundhedshjælpere. Mange af dem er voksne medarbejdere, der har en masse praktisk erfaring.

Derfor ser borgmester i kommunen, Pernille Beckmann, det som en god løsning for begge parter.

- Nu kan vi give dem muligheden for at få den teori de mangler, og vi kan samtidig tilbyde dem voksenelevløn, så de har råd til det. Jeg håber, at mange erfarne medarbejdere vil tage imod muligheden for at blive faglærte i den kommende tid, siger Pernille Beckmann.

Hun siger videre, at den nye uddannelse også på sigt kan være med til at fastholde flere i faget.

- Vi vil gerne fastholde vores erfarne medarbejdere, og her betyder det noget, at de får mulighed for at tage en uddannelse, som både giver dem en stærkere faglighed og højere løn, siger Pernille Beckmann.

Uddannelsen er til social- og sundhedshjælper på 17 uger er målrettet ufaglærte medarbejdere over 25 år, som kan dokumentere mindst to års relevant erhvervserfaring inden for de seneste fire år.

Greve Kommune er den første kommune på Sjælland, som arbejder med uddannelsen på 17 uger, men andre kommuner har fået mulighed for at få medarbejdere med på holdet.

Optagelseskrav til den nye uddannelse.

  • Deltagerne skal være fyldt 25 år
  • Deltagerne skal kunne dokumentere to års relevant erhvervserfaring inden for de seneste fire år.
  • Relevant erhvervserfaring er minimum to-tre måneders erfaring fra både plejecenter og hjemmepleje fra flere typer vagter og med hovedvægt på dagvagter og minimum 24 om ugen i gennemsnit.

Kilde: Greve Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078