23948sdkhjf

Industrileverandør gør indtog på sundhedsområdet med opkøb

Den erfarne leverandør af tekniske komponenter til industrien, Diatom A/S, udvider med opkøb af Dacos A/S, som har erfaring på hospitals- og laboratorieområdet

Den storkøbenhavnske industrileverandør, Diatom A/S,  har oplevet vækst de senere år og ønsker at sætte skub på den vækst med et opkøb og et indtog på et nyt marked.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Det er Dacos A/S, som Diatom har opkøbt. Dacos er storleverandør af diverse forbrugsvarer til hospitaler og laboratorier. Det er blandt andet et område hvor Diatom A/S via datterselskabet Drifton A/S allerede har en stor kundebase og en bred knowhow.

Dermed træder Diatom ind på et nyt marked og får adgang til hospitals- og laboratorieindustrien.

- Med overtagelsen af Dacos kan vi tilbyde en bredere pallette af produkter til eksisterende kunder, samt åbne op for et tæt samarbejde med nye kunder. Nu har vi tilmed fået nye og stærke leverandører, så vores produktudbud bliver udvidet betydeligt, udtaler Allan Orland, der er administrerende direktør for Diatom i en pressemeddelelse.

Internationalt fokus

I forbindelse med opkøbet vil Allan Orland ansætte to eller tre nye medarbejdere med laboratoriebaggrund for at forbedre kundeoplevelsen yderligere, og samtidig kan Diatom nu tilbyde løsninger som ingen anden på markedet.

- Netop inden for leverance af løsninger til laboratorier er det vores absolutte mål at være ”first mover”, og med det mener jeg, at vi hurtigt kan udvikle og udbyde komplette løsninger der gør hverdagen lettere for kunderne, herunder automationsløsninger fra vores datterselskab Dia-TechA/S. Vi kan kombinere vores forskellige kompetencer til stor fordel for kunderne, udtaler Allan Orland i pressemeddelelsen.

Diatom A/S bliver mere og mere international og vil i de kommende år øge eksporten yderligere til det europæiske marked for laboratorieartikler.

Flere opkøb på vej

På nuværende tidspunkt eksporteres omkring 25 procent af salget, men det tal forventes at stige betydeligt i de kommende år, hvor Diatom allerede har en betydelig eksport til det tyske og spanske marked.

For at øge salget på det spanske marked har Diatom A/S desuden ansat en lokal spansktalende medarbejder, der skal være ansvarlig for salget af laboratorieartikler til spansktalende lande.

Opkøbet af Dacos A/S er, ifølge pressemeddelelsen, kun begyndelsen på en længere købsrejse for Diatom A/S, som har planer om at opkøbe flere virksomheder i løbet af de kommende år med henblik på at øge virksomhedens vækst yderligere.

- Vi vil i denne proces bevare vores kernekompetencer inden for kundeservice, levering og kvalitet – så kunderne stadig har en stabil og god oplevelse ved at samarbejde med os, lyder det fra Allan Orland i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159