23948sdkhjf

Flere kommuner oplever stor interesse for at blive ferieafløser

For første gang i årevis oplever flere kommuner at have sommerferie-afløsere nok til ældreplejen

Flere kommuner går sommeren i møde med en vagtplan, der går op, efter flere år hvor det har været svært at finde afløsere.

Det skriver DR.dk.

I Skive Kommune havde man brug for 100 afløsere, men har fået ansøgninger fra 160. Og i Gladsaxe Kommune har man i perioder kørt med nødberedskab, men det er ikke nødvendigt i år. Også i Aalborg Kommune har man modtaget ansøgninger fra flere, end man havde brug for.

Reklamekampagne og slækkede krav

Der kan være flere årsager til, at flere unge har søgt mod at arbejde i ældreplejen i sommerferien. Blandt andet var COVID-19, ifølge DR.dk, med til, at flere fik job som poder eller i vaccinationscentrene. Men kommunerne har også gjort en indsats for at trække flere til. I Skive Kommune har man lavet reklamekampagner for at trække flere unge til, og man har slækket på kravene.

- Vi har gjort meget ud af at sige til afløserne, at vi har forståelse for, hvis de undervejs selv har brug for 1-2 ugers ferie. Det tror jeg gør, at de unge mennesker er mere indstillede på jobbet, siger Gerda Andersen, der er områdeleder i hjemmeplejen i Skive Kommune til DR.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094