23948sdkhjf

Mette Frederiksen vil åbne debat om aktiv dødshjælp

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil åbne debatten om aktiv dødshjælp. Det sagde hun i sin åbningstale på folkemødet på Bornholm.

- Jeg er opmærksom på, at Det Etiske Råd af flere omgange har udtalt sig imod aktiv dødshjælp. Selv har jeg det helt anderledes. Og der er meget, som tyder på, at der er mange af jer, der har det som jeg, sagde statsminister Mette Frederiksen om aktiv dødshjælp ved åbningen af folkemødet på Bornholm. 

- Borgerforslag er blevet fremsat. Og så sent som for noget tid siden modtog jeg en hjerteskærende mail fra en kvinder, som lige havde taget afsked med et familiemedlem uden den værdighed, de havde ønsket. 

Svær debat

- Det skal ikke være meningsmålinger, det skal heller ikke være eksperter, som afgør vores vej på det her spørgsmål. Det bliver nødt til at være en diskussion, vi har med hinanden. I vores familier, i vores vennekreds, som mennesker, som borgere, sagde Mette Frederiksen. 

- Jeg ved, at det bliver en svær debat. Men jeg ved også som et menneske, som har prøvet at sidde der og har taget afsked med nogle af dem, som jeg har allermest kær, at det er en nødvendig snak, vi skal have. Min anbefaling er, at vi ikke konkluderer og slet ikke hurtigt. Men samtalen, den har vi brug for. Jeg tror på, at vores demokrati er stærkt nok til selv de sværeste samtaler, slutter statsministeren. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094