23948sdkhjf

Dropper dyr ældreplejemode: Større enheder i bornholmsk hjemmepleje

Trenden går mod små teams i hjemmeplejen, men ikke på Bornholm. Her slår man en lille hjemmeplejeenhed sammen med en større. Årsag: Den lille hjemmeplejeenhed er for dyr

Østermarie er et hjemmeplejedistrikt, som ligger mellem Svaneke og Gudhjem på den nordøstlige del af Bornholm. Det gør det imidlertid ikke så meget længere, for det skal nedlægges. Det skriver TV2 Bornholm.

Sidste år kostede det Bornholms Regionskommune knap 1,4 millioner kroner for meget at drive enheden. Derudover er det Bornholms Regionkommunes plan at anvende Østermarie hjemmeplejes lokaler til skoledrift. 

- Økonomien er lidt småpresset, og så har Børne- og Skoleudvalget en opgave der også skal løses, og der har man tænkt pavillonen, som Team Østermarie har hjemme i, ind i den løsning, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget René Danielsson (DF) til TV2 Bornholm.

Hos Ældre Sagen på Bornholm er man ikke glad for, at hjemmepleje-teamet i Østermarie bliver nedlagt.

- Borgerne i Østermarie-området, der har fået tildelt hjemmepleje, vil således fremtidigt blive betjent af et større team med flere medarbejdere. Det vil andet lige betyde, at de vil blive hjulpet af flere forskellige personer. Dette er i modstrid med de ønsker og tanker, der på landsplan arbejdes med, skriver Steen Thomsen, formand for Ældre Sagen på Bornholm, i en pressemeddelelse.

Steen Thomsen henviser angiveligt til, at trenden i dansk hjemmeplejeorganisering i øjeblikket er inspireret af den hollandske Buurtzorg-model, hvor hjemmepleje netop er organiseret i mindre selvstyrende teams.

”Ældre Sagen Bornholm opfordrer derfor på det kraftigste til, at dette spareforslag fjernes. Alternativt vil gennemførslen føre til en ringere kvalitet overfor borgerne på Bornholm,” slutter pressemeddelelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094