23948sdkhjf

SOSU-rekruttering forbedret med en 1/3

Efter covid er rekrutteringssituationen blandt social- og sundhedsassistenter væsentligt forbedret

Det lysner for rekrutteringen af social- og sundhedsassistenter. Det viser en analyse gennemført af Altinget Ældre på baggrund af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Manglen på social- og sundhedsassistenter toppede i foråret 2021, hvor over 45 procent af alle opslåede social- og sundhedsassistentstillinger ikke blev besat med faglært arbejdskraft. Dette forår er denne andel faldet til under 30 procent.

En lignende omend knap så kraftig reduktion af ubesatte stillinger gør sig gældende for social- og sundhedshjælpere. I 2021 var rekrutteringssituationen den samme som for social- og sundhedsassistenter. Også her blev 45 procent af alle social- og sundhedshjælperstillinger ikke besat af den ønskede faglærte arbejdskraft. Dette forår er det 36 procent af alle opslåede social- og sundhedshjælperstillinger, som ikke er blevet besat med arbejdskraft med den efterspurgte uddannelse. 

At opslåede stillinger ikke bliver besat med korrekt faglært personale, betyder ikke, at stillingerne står ubesatte hen. I mange tilfælde bliver stillingen besat med personer under uddannelse eller personer, som ikke er faglærte.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11